Welke info zet ik op mijn trouwkaart? En wanneer verstuur je die best?

De lente is er en zo komt ook het seizoen van de huwelijken in aantocht. Het organiseren van een trouwfeest vraagt veel voorbereiding. Van trouwuitnodigingen tot menukaarten en hangtags. Kies voor een uniek trouwconcept en laat de huisstijl van jouw huwelijk in al je drukwerk terugkomen.

trouwuitnodiging koperfolie

Welke info zet ik op mijn trouwkaart?

Op de voorkant kan je dit eenvoudig houden en enkel de namen, data en eventueel een logo van je huwelijk plaatsen waarbij gespeeld wordt met de initialen van het koppel. 

De achterkant van de kaart moet alle info bevatten. De namen en de data worden hier vaak nog eens herhaald. Als de ouders sponsoren, worden zij ook soms vermeld op de trouwkaart. 

  • Namen (schoon)ouders (optioneel)
  • Namen trouwers
  • Datum
  • Het uur & de plaats van de ceremonie (kerkelijk/burgerlijk huwelijk) (optioneel) 
  • Het uur & de plaats van de receptie (optioneel) – voor de genodigden die enkel naar de receptie komen
  • Het uur & de plaats van het dansfeest  (optioneel) – voor de genodigden die enkel naar het avondfeest komen

Deze info kan natuurlijk ook op aparte bijkaartjes vermeld worden. Meer info vind je in onze vorige blog daarover.

Onderaan kan je vragen om hun aanwezigheid te bevestigen voor een bepaalde datum via een mailtje of berichtje/telefoontje. Je kan ook nog een suggestie geven voor een cadeau (vb: envelop voor een reis, verbouwing …). Indien je kiest voor een dresscode, dan zet je dit best ook op je hoofdkaart.

Wanneer verstuur ik mijn trouwuitnodiging best?

De gangbare termijn om je trouwuitnodigingen uit te sturen is: 6 tot 8 weken voor de bruiloft. Save the date kaarten worden doorgaans een half jaar tot een jaar op voorhand gestuurd.

Wanneer kom ik langs om alles te bespreken?

De ideale periode om langs te komen om alles te bespreken is januari – februari wanneer je huwelijk gepland staat in de lente/zomer. Een 5 à 6 maanden voor je trouw is ideaal. Zo kunnen we alles op tijd klaar krijgen en er is geen rush.

Heb ik nog ander drukwerk nodig?

De huwelijksuitnodiging is 1 iets. Maar misschien heb je nog meer drukwerk nodig? Menukaarten voor op tafel? Sluitstickers voor de enveloppen? Of naamkaartjes voor op tafel? 

Een welkomstbord misschien? Misschien krijgen de gasten ook een aandenken waar een label aan komt te hangen?

Heb je een kerkelijke trouw, dan is een misboekje voor in de kerk ook een optie. Al dit drukwerk kan in de stijl van de trouwkaart ontworpen en gedrukt worden. Dit zorgt voor een mooi geheel, een trouwconcept.

Genoeg keuzes om te maken. Wij helpen je hier graag bij. Contacteer info@karte-letterpress.be voor meer info of maak een afspraak om langs te komen.

Aarzel niet om ons te contacteren
met al jouw vragen

Karte drukkerij, Orchideeënlaan 9, 8200 Brugge

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.